Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena schudla 90 kíl a jej žalúdok "explodoval"!

Samantha Haworthová Zobraziť galériu (2)
Samantha Haworthová (Zdroj: CT)

LONDÝN/BRATISLAVA - Mladá žena, ktorá vážila 180 kil, sa rozhodla pre podviazanie žalúdka a na jej veľkú spokojnosť schudla takmer polovicu svojej hmotnosti. Nakoniec však musela bojovať o život po tom, čo jej brucho "explodovalo".

Samantha Haworthová (25) sa po operácii pred dvomi rokmi zbavila 88 kíl nadváhy a mala zo seba radosť. Varovné bolesti, ktoré od februára pociťovala na hrudi, prehliadala. Aj keď jej dietológ odporučil zájsť za lekárom, nezobrala si jeho radu k srdcu a ďalej si myslela, že ide iba o pálenie záhy. 

Keď sa pre šialenú agóniu v máji dostala do nemocnice v anglickom Coventry, röntgen odhalil v bruchu vzduchové bubliny. Podľa lekárov došlo k ruptúre spôsobenej pošmyknutím bandáže. "Keď ma otvorili, zbadali, že môj žalúdok explodoval," uviedla Samantha. Chirurgovia ju museli dať dohromady "ako skladačku" a napojiť na prístroje. Jej šance na prežitie odhadovali iba na päť percent.

Napriek nepriaznivým prognózam sa Samantha zotavuje a vraví, že svojím príkladom nechce nikoho odstrašovať, iba by rada upozornila na to, čo všetko sa môže stať. Lekári pri podviazaní pacientov upozorňujú aj na komplikácie, preto by si mali všímať príznaky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu