Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na hotel zaútočilo samovražedné komando, najmenej 10 obetí

Miestna polícia uzavrela cesty k hotelu Zobraziť galériu (2)
Miestna polícia uzavrela cesty k hotelu

KÁBUL - Podarilo sa im vyhnúť prísnym bezpečnostným kontrolám, vyzbrojení samopalmi, granátmi a vestami s výbušninou prenikli do jedného z prestížnych hotelov v afganskom Kábule. Najmenej desať obetí si vyžiadal teroristický útok a zásah proti skupine samovražedných útočníkov trval päť hodín. K útoku sa medzitým prihlásilo povstalecké hnutie Taliban, pričom podľa jeho hovorcu mali byť terčom zahraniční hostia ubytovaní v hoteli.

Po príchode útočníkov, ktorí boli údajne vyzbrojení samopalmi, granátmi a vestami s výbušninou, v hoteli vypukla panika a hostia dostali pokyn, aby sa zatvorili vo svojich izbách.

V hoteli Intercontinental, ktorý často využívajú vysokí afganskí predstavitelia a cudzinci, sa v čase útoku konala konferencia venovaná paradoxne téme bezpečnosti ako aj veľká svadobná hostina. Medzi účastníkmi konferencie boli vládni činitelia zo všetkých častí Afganistanu.

Útočníci sa do budovy dostali počas podávania večere, pričom nie je jasné, ako sa im podarilo vyhnúť prísnym bezpečnostným kontrolám. V okolí hotela sa niekoľko hodín ozývala streľba a výbuchy a jednu z jeho častí zachvátil požiar.

Obete podľa miestnej polície tvoria prevažne členovia hotelového personálu, zranenia utrpeli traja policajti.

Hovorca afganského ministerstva vnútra Siddík Siddíkí uviedol, že pri zásahu sa podarilo zabiť šiestich útočníkov.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu