Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V aute mal ženu a 2,7 promile, zastavila ich až policajná streľba!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA/VEĽKÝ KRTÍŠ - Opitý cestný pirát si trúfol aj na policajtov. V aute, ktoré zastavila až streľba z policajnej zbrane, mal dokonca spolujazdkyňu! Vodič prišiel o doklady a okrem toho, že si dal opileckú naháňačku a porušil predpisy o cestnej premávke, čelí aj obvineniu z útoku na verejného činiteľa.

Vodiča (32) z Malého Krtíša chceli zastaviť v obci Kosihovce v okrese Veľký Krtíš. Šofér zastavil v strede cesty a policajt ho vyzval, aby odstavil auto na krajnicu. Vodič však dupol na plyn a auto nasmeroval priamo na jedného z policajtov, ten našťastie stihol uskočiť.

Policajti prenasledovali auto, v ktorom sedela aj spolujazdkyňa (53). Vodič odbočil na poľnú cestu, policajti vystrelili niekoľko varovných výstrelov. Hliadka potom zasiahla zadnú časť auta a vodič sa vrátil na štátnu cestu.

V obci Seľany ho nakoniec policajti vytlačili a zastavili na krajnici, kde ho premohli. Pri dychovej skúške mu namerali 1,37 mg/l alkoholu (2,74 promile).

Muža stíhajú na slobode, v prípade dokázania viny mu hrozí väzenie až na osem rokov, informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu