Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Chlapca s dierou v srdci oživili po 40 minútach!

Joshua ma už ako dvojročný za sebou štyri operácie srdca Zobraziť galériu (2)
Joshua ma už ako dvojročný za sebou štyri operácie srdca

LEICESTER - Chlapec, ktorého srdce prestalo biť na takmer trištvrte hodiny, sa zázračne uzdravil po tom, ako mu lekár otvoril hrudník a masíroval srdce holými rukami.

Päťročný Joshua Baker sa narodil s vrodenou vadou, kvôli ktorej pred niekoľkými mesiacmi podstúpil riskantnú operáciu. V srdci mal dieru a jeho pravá časť pumpovala krv do tela opačným smerom. Pár dní po zákroku, ktorý trval pätnásť hodín, však utrpel srdcovú zástavu. Našťastie pre neho sa v blízkosti nemocničnej izby v tom čase nachádzal skúsený chirurg Giles Peek.

"Okamžite mu roztvoril hrudník a začal s masážou. Boli sme šťastím bez seba, keď Joshuu priviedol späť," povedala chlapcova mama Rebecca. Lekári ale jeho rodičov varovali, že pravdepodobne utrpí poškodenie mozgu, pretože bol príliš dlho bez kyslíka.

Joshua sa však aj napriek nepriaznivej prognóze dokázal plne uzdraviť. "Za záchranu nášho syna vďačíme doktorovi Peekovi i ostatnému personálu nemocnice Glenfield Hospital. Vďaka nim je tu Joshua stále s nami," dodal otec Lee.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu