Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dcérku (2) mala zadusiť izolepou a telo skryť, je nevinná!

(Zdroj: AP)

ORLANDO - Súd na Floride oslobodil Američanku Casey Anthonyovú (25), ktorú obžalovali zo zavraždenia jej dcéry Caylee. V USA išlo o jeden z verdiktov, ktorý najviac názorovo rozdelil ľudí od čias prípadu bývalej futbalovej hviezdy O.J. Simpsona, uznaného za nevinného v prípade vraždy svojej bývalej manželky a jej priateľa.

Anthonyovú v utorok uznali nevinnou z vraždy, neúmyselného zabitia a zneužívania dieťaťa. Súd celé týždne sledovali médiá, čo právnici ženy označili za "mediálnu popravu".

Porota rozhodla, že Anthonyová je vinná len v štyroch menej závažných bodoch obžaloby. Klamala totiž vyšetrovateľom, ktorí riešili prípad zmiznutia dieťaťa v júni 2008.

O výške trestu v týchto bodoch obžaloby sa rozhodne vo štvrtok, ale žena už bola vo väzení takmer tri roky, takže by sa mohla dostať na slobodu. Ak by ju uznali vinnou z vraždy, mohla dostať trest smrti.

Obžaloba tvrdila, že s rodičmi žijúca slobodná matka udusila dieťa izolačnou páskou, aby mala čas na priateľa a na návštevy nočných klubov.

Obhajcovia Anthonyovej tvrdili, že dieťa sa náhodou utopilo v domácom bazéne. Matka spanikárila a zatajila to, lebo bola v minulosti traumatizovaná sexuálnym zneužívaním zo strany otca. Ten vraj pomohol aj ukryť telo dieťaťa. Otec všetky obvinenia poprel.

Zmiznutie Caylee matka neoznámila celý mesiac. Telo sa nakoniec po šiestich mesiacoch našlo v lese pri dome starých rodičov. Pitvou už nebolo možné určiť príčinu smrti. Prokuratúra tak mala len nepriame dôkazy, že dieťa zavraždili.

Kontroverzný rozsudok

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu