Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Policajné psy nechal upiecť sa v rozpálenom aute!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: alamy)

LONDÝN/BRATISLAVA - Belgický ovčiak a mláďa nemeckého ovčiaka zahynuli po tom, čo ich policajt nechal v súkromnom aute pri výcvikovom centre v anglickom Kestone. Teploty v nedeľu dosahovali až 32 °C a okná i dvere boli zavreté. Seržant Ian Craven (49) sa po informácii o ich smrti údajne pokúsil o samovraždu.

Zvieratá objavil zamestnanec centra, ktorý rozbil okno a polial ich vodou. Hoci psov urýchlene zaniesol k veterinárovi, zomreli.

Podľa vyšetrovateľov ich smrť prišla v rovnaký deň, ako polícia zachránila dvoch psov z vozidiel v meste Bath. Dôstojníci varovali majiteľov, aby si dávali pozor na horúce počasie, inak za ohrozenie zvierat môžu dostať pokutu 20-tisíc libier alebo skončiť na šesť mesiacov vo väzení.

V minulom roku psovodovi Markovi Johnsonovi (40) udelili polročnú podmienku a pokutu 2500 libier za to, že nechal "upražiť" v aute dvoch nemeckých ovčiakov. Psy utrpeli ťažký úpal a zomreli na krvácanie do mozgu po tom, čo prešli neznesiteľnou bolesťou.

Ročne v Británii zaznamenajú približne 6-tisíc prípadov takejto nedbalosti a má ísť iba o špičku ľadovca. Podľa hovorkyne zvieracej charity Dog Trust môže psíka usmrtiť aj 20 minút v aute pri teplote 40 °C.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu