Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Sedem osôb hospitalizovali v Bordeaux s infekciou E. coli

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BORDEAUX - Sedem ľudí hospitalizovali v juhofrancúzskom meste Bordeaux po tom, ako ochoreli pravdepodobne na infekciu spôsobenú črevnou baktériou E. coli, informovala vo štvrtok polícia.

Podľa francúzskych zdravotníckych úradov sa nejaví žiadna spojitosť medzi prípadmi v Bordeaux a minulotýždňovým výskytom infekcie E. coli pri Lille na severe krajiny, kde ochorelo osem detí.

V Bordeaux zaznamenali v stredu šesť prípadov krvavej hnačky a dva ľudia trpia na hemolyticko-uremický syndróm, ktorý postihuje obličky - hlavne u detí. Sedem hospitalizovaných v Bordeaux je dospelých, vo veku medzi 19 a 67 rokov.

Prvé príznaky sa začali objavovať od 15. do 21. júna, uviedla polícia bez toho, aby upresnila, či predtým konzumovali podobné potraviny.

V Lille je jedno dvojročné dieťa v kóme a tri ďalšie deti sú stále v nemocnici po tom, ako jedli hovädzie hamburgery distribuované nemeckým obchodným reťazcom Lidl. Všetky mrazené hamburgery druhu Steaks Country stiahli z predaja.

Prípady infekcie v severnom Francúzsku nemali spojitosť s minulomesačným výskytom črevných infekcií, ktoré pripravili o život 43 ľudí, pričom ochorelo viac ako 3600 osôb, hlavne v Nemecku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu