Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Chorý muž bez peňazí: Lúpil, aby sa dostal do väzenia!

James Verone
James Verone

WASHINGTON - Neobvyklý motív, nezvyčajná výška koristi a netradičné rozuzlenie mala banková lúpež, ku ktorej sa istý 59-ročný muž odhodlal v Gaston County v americkom štáte Severná Karolína.

Ako James Verone povedal vo vysielaní lokálnej televíznej stanice WCNC, potreboval sa čo najrýchlejšie dostať za mreže, a to zo zdravotných dôvodov. Nemá totiž peniaze na zdravotné poistenie a sužujú ho zdravotné problémy, takže dúfa, že sa vo väznici na neho pozrie tamojší lekár.

Chlapík sa pred niekoľkými týždňami vybral do miestnej filiálky jednej z bánk a ukážal jednému zo zamestnancov ceduľku s textom "Toto je banková lúpež. Dajte mi prosím iba jeden dolár". Ako vyplynulo z výsledkov vyšetrovania, následne si korisť prevzal a posadil sa do kresla pri vchode do banky, aby tam vyčkal do príchodu ochrancov poriadku.

Podľa páchateľa je to pre neho prvý stret so zákonom vôbec. Dúfa však, že po ňom dostane trojročný trest väzenia, pretože po jeho odpykaní bude mať už dôchodcovský vek.

Jeho úvahy majú ale jeden háčik. Vzhľadom na výšku ulúpenej sumy čaká na lupiča začiatočníka nižší trest, ako dúfal, pretože nebude čeliť obvineniu z bankovej lúpeže, ale "iba" krádeže.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu