Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Politik si v jedle našiel červa, prezident ho odvolal

Dážďovka sa objavila v šaláte na recepcii v Kremli
Dážďovka sa objavila v šaláte na recepcii v Kremli

MOSKVA - Ruský prezident Dmitrij Medvedev dnes náhle odvolal guvernátora Tverskej oblasti Dmitrija Zelenina (48) ešte pred vypršaním funkčného obdobia. Podľa Kremľa tak vyhovel guvernátorovej žiadosti o uvoľnenie.

Zelenin sa do širšieho povedomia zapísal minuloročným škandálom, keď sa na internete pochválil, že počas recepcie v Kremli našiel na tanieri dážďovku. K odvolaniu sa doteraz nevyjadril.

Zelenin stál v čele oblasti od roku 2003, teda až doteraz patril k menšine guvernátorov, ktorí sa do kresiel dostali vďaka voličom a nie vymenovaním z Kremľa.
 
Poslanci vládnej strany dávajú dnešný prezidentov krok do súvislosti s vyšetrovaním niekoľkých veľkých kriminálnych prípadov a vôbec slabými výkonmi Tverskej oblasti, ktorú povedie doterajší viceguvernátor inej, Riazanská oblasti, Andrej Ševelev (41).
 
Médiá však nezabudli na dážďovku, ktorá mohla byť poslednou kvapkou prezidentovej trpezlivosti so Zeleninom. "Aj niečo také sa stáva v Alexandrovskej sále. Spolu s hovädzím podávajú šalát so živými dážďovkami," napísal Zelenin na sociálnej sieti Twitter k vlastnoručne zhotovenej fotografii obsahu svojho taniera na októbrovej recepcii v Kremli.
 
Vďaka škandálu vznikla aj stránka "kremeľskej dážďovky", komentujúca aktuálne dianie. Guvernátorov pád vraj dážďovkou otriasol: "Až sa za to trochu hanbím ..." Celú pravdu však vraj odhalí, "keď sa vráti z rybačky".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu