Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Policajti pod paľbou: Vyprázdňujú sa na nich vrany!

Na koho to dnes padne? Zobraziť galériu (3)
Na koho to dnes padne? (Zdroj: king5.com)

EVERETT - Komplikovanú cestu do práce majú v týchto dňoch policajti v meste Everett v americkom štáte Washington. Znepríjemňujú im ju vrany, ktoré si postavili hniezda v blízkosti parkoviska pred ich služobňou a na prichádzajúcich mužov zákona útočia vlastným trusom, napísal časopis Time.

Problémy začali minulý týždeň, kedy sa vrany jednoducho rozhodli, že sa im policajti nepáčia. Začali im lietať nad hlavou, akonáhle muži v uniforme vystúpili z auta, a ako malé bombičky na ne zhadzovať vlastný trus. Nerobili pritom žiadne rozdiely v zásielke a nové prírastky na ramená dostávali jednoduchí policajti aj vyšší dôstojníci. " ako velociraptor," posťažoval sa policajt Bob Johns.

Keď skúsil jeden z policajtov vrany zastrašiť spustením sirény, dočkal sa hromadnej odplaty - vrany sa zlietli nad jeho auto a celé ho ozdobili trusom.
 
Podľa biológov je vysvetlenie jednoduché. Pre vrany prišlo obdobie vyvádzania mláďat z hniezda. Mladí vtáci, ktorí ešte nevedia poriadne lietať a rodičia ich ešte stále kŕmia, na zemi zraniteľní, a preto ich rodičia chránia. A keďže vrany majú dobrú pamäť, utkveli im uniformy ako rozpoznávací faktor pre nebezpečenstvo, vysvetlila biologička Ruth Milnerová.
 
Najlepšie je vraj nechať vrany na pokoji, než sezóna vyvádzania mladých skončí. A medzitým pridať do policajnej výstroje dáždniky.
 
Policajti pod paľbou trusu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu