Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ako z Hitchcockovho hororu: Mesto zamorili tisícky temných vtákov!

Po oblohe krúžia tisícky vrán
Po oblohe krúžia tisícky vrán (Zdroj: YouTube)

CALIFORNIA - S každým súmrakom sa do mestačka California v Pennsylvánii zlietajú ohromné kŕdle vrán. Miestni obyvatelia však vôbec nie sú nadšení, tisícok čiernych vtákov už majú plné zuby. Operenci im nielen že kvôli krákaniu nedajú spať, ale zanechávajú za sebou aj poriadnu spúšť.

Podľa odborníkov za ich podivné správanie môže zima. Vrany sa totiž sťahujú za teplom. To ale nemení nič na fakte, že sú z nich ľudia poriadne nešťastní.

"Okolo siedmej ráno spôsobujú viac hluku než môj alarm," uviedla Jess Priestová. "Situácia je veľmi zlá. Vtáky nás nenechajú v noci spať a navyše si uľavujú úplne všade. Ničia tak okrem iného naše autá," povedala v rozhovore pre regionálnu televíziu WPXI Jen Sasková.

Ľudia teda vymýšľajú najrôznejšie spôsoby, ako vtáky z mesta vyhnať. Tamojšia univerzita proti nim s úspechom použila laserová svetlá. Vtáky od vysokej školy ušli, presunuli sa však na iné miesto, len o niekoľko ulíc ďalej.

Nie všetci však mali aspoň taký úspech. "Jedného dňa som sa naštvala natoľko, že som vyrobila strašiaka. Nemala som tušenie, či by to mohlo zabrať. Pripevnila som ho každopádne do koruny stromu. Bohužiaľ to ale nemalo žiadny efekt," opísala svoj pokus Bree Robinsonová.

Väčšine obyvateľov tak nezostáva než dúfať, že vtáky nájdu teplo inde a ich mesto raz opustia.

Nálety vrán

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu