Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krvavý útok slonov: Zabili školníka aj kravu!

Slon napadol pracovníka školy a zabil ho Zobraziť galériu (5)
Slon napadol pracovníka školy a zabil ho

DILLÍ - Dva rozzúrené slony na juhu Indie zabili človeka. Indická televízia dnes odvysielala zábery mŕtveho pri nohách jedného zo zvierat a tiež druhého slona, ktorý kopal do kravy. Incident sa stal podľa servera India Today v štáte Karnataka.

Vládni zamestnanci sa snažili slony uspať a požiadali občanov mesta Mysore, aby nevychádzali von a nesnažili sa zvieratá odohnať kameňmi, pretože ich tak ešte viac vydráždili. Zatvorené zostali školy a obchody.
 
Slony, z ktorých jedno bolo mláďa, v miestnej škole potrhali školníka. Než sa ich podarilo uspať, stačilo sloníča zabiť kravu a poničiť niekoľko automobilov. Do oblasti boli povolané štyri stovky policajtov.
 
Slony v Indii vplyvom rozpínania civilizácie prichádzajú o prirodzené prostredie a čoraz častejšie sa pri hľadaní potravy dostávajú do blízkosti obývaných miest. Pokoj nemajú ani v národných parkoch, pretože ľudia nerešpektujú pravidlá, sami v lesoch lovia alebo v nich pasú dobytok. Slony podľa agentúry AP v Indii ročne každoročne zabijú stovky ľudí.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu