Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Cár Mikuláš II.: Lenina šikanuje polícia, skončil v nemocnici!

Sergej Solovjov alias Lenin Zobraziť galériu (3)
Sergej Solovjov alias Lenin (Zdroj: lifenews.ru)

MOSKVA - Dvojník vodcu boľševickej revolúcie Vladimíra Iljiča Lenina, ktorý sa živí pózovaním pred fotoaparátmi turistov na moskovskom Červenom námestí, sa zoznamuje s policajnou celou snáď ešte častejšie ako sám niekdajší revolucionár. Po poslednom zatknutí si "Leninovi" súdruhovia posťažovali novinárom, že ustavičné prenasledovanie doviedlo dvojníka až do nemocnice.

Moskovská polícia naposledy zatkla "Lenina", skutočným menom Sergeja Solovjova, v pondelok a obvinila ho z výtržnosti. Vraj nadával veriacim vychádzajúcim z blízkeho chrámu - a policajná hliadka zadržala "Lenina" už dve minúty po udaní. Údajný výtržník však vinu odmietol priznať, nadávať vraj ani nevie. Avšak nasledujúci deň stál pred súdom.

"Neoholený a pokrčený Solovjov v súdnej sieni vyzeral ako naozajstný Lenin, čo sotva vyliezol zo svojej preslávenej chyže na brehoch Fínskeho zálivu," poznamenal denník Moskovskij komsomolec v narážke na revolucionárov pobyt v ilegalite pred boľševickou revolúciou z roku 1917. "Lenin" síce sršal odhodlaním nevzdať sa bez boja, ale urobilo sa mu zle a súd musel privolať sanitku, ktorá obvineného s vysokým tlakom odviezla do nemocnice.

Podľa "Leninovho" kolegu Viktora Čepkasova, ktorý turistom už deväť rokov pózuje v prevleku za posledného ruského cára Mikuláša II., dvojicu imitátorov vraj po celú dobu prenasledujú policajti. "Každú chvíľu sa nás snažia zatknúť pod najhlúpejšími zámienkami ako močenie na stenu či urážanie občanov, ale ani raz nám žiadnu žalobu nepreukázali," posťažoval si Čepkasov serveru LifeNews. Podľa "cára" sa policajti len snažia vymámiť úplatok: "Je to jednoduché: chcú od nás inkasovať, ale my im odmietame platiť."

Podľa novinárov má síce Leninov dvojník riadne povolenie na prevádzkovanie svojej živnosti, napriek tomu sa však vraj strážnikom náramne pozdáva trápiť vodcu svetovej revolúcie. Predchádzajúce zatknutie sa odohralo v závere minulého roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu