Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Novorodeniatko prekonalo za tri hodiny tri infarkty!

Hrdina Alfie so svojimi rodičmi Zobraziť galériu (2)
Hrdina Alfie so svojimi rodičmi (Zdroj: worldwidefeatures.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Trojtýždňový anglický chlapček Alfie Green sa popasoval so smrťou neuveriteľným spôsobom. Aj keď ho infarkt skolil hneď trikrát po sebe, malý bojovník prežil. A ako sa zdá, možno sa uzdraví úplne.

Alfie sa narodil v septembri ako donosené a zdravé dieťa. Pár dní pred nešťastím si jeho matka Stacey (24) všimla, že má zrýchlený dych, preto s ním zašla k lekárovi. Ten po vyšetrení skonštatoval, že je všetko v poriadku. 

Rodičia zobrali malého drobca na nákupy blízko ich domu, keď začal byť veľmi nepokojný a ofialoveli mu pery. Otec (25) urýchlene zavolal záchranárov, ktorí ho previezli do nemocnice. Tam sa rodičia dozvedeli, že sa jeho srdce zastavilo na 17 minút. 

V nasledujúcich dvoch hodinách prekonal ďalšie dva infarkty, tentokrát o čosi kratšie. CT vyšetrenie ukázalo krvácanie do mozgu. Na ďalší deň dali rodičia Alfieho pokrstiť.

Po týždni, kedy bol napojený na ventilátor, však začal dýchať sám. O tri týždne sa uzdravil natoľko, že ho lekári prepustili domov iba s liekmi na stabilizáciu srdcového tepu. Podľa zdravotníkov sa jeho mozog dokázal vystrábiť a ultrazvuk nepreukázal žiadne poškodenie.

Stacey hovorí, že ak prežil tri infakrty, keď mal iba tri týždne, je dosť silný, aby prežil všetko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu