Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Manželka exprezidenta Mubaraka dostala vo väzení infarkt

Suzanne Mubaraková Zobraziť galériu (3)
Suzanne Mubaraková

KÁHIRA - Manželka bývalého egyptského prezidenta Husního Mubaraka dostala krátko po svojom uväznení v Káhire infarkt, informovala dnes štátna televízia. Sedemdesiatročnú Suzanne Mubarakovú hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Egyptské úrady uvalili dnes na Mubarakovú 15-dňovú vyšetrovaciu väzbu. Rozhodnutie prišlo deň po tom, čo vláda oznámila, že Mubaraka a manželku v letovisku Šarm aš-Šajch vypočúvali pre podozrenia z nezákonného obohacovania sa. Exprezidenta (82), ktorý je hospitalizovaný, vypočúvali už niekoľkokrát, ale jeho manželka Suzanne bola vypočúvaná prvý raz.


V správe finančného kontrolného orgánu sa uvádzalo, že Mubarak a jeho rodina majú zriadené početné bankové účty, kde majú uložené zahraničné meny aj domácu menu, vlastnia luxusné byty, paláce a hodnotné pozemky. Niektorí znalci odhadujú exprezidentov majetok na desiatky miliárd dolárov.


Mubarak tieto obvinenia odmieta. Exprezident tiež čelí obvineniam v súvislosti so zabíjaním demonštrantov počas ľudového povstania, ktoré ho 11. februára zvrhlo po 30 rokoch pri moci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu