Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Psa postrelili, zviazali a pochovali zaživa!

Fenku postrelili a zahrabali do zeme
Fenku postrelili a zahrabali do zeme

VALLETTA - To, čo niektorí ľudia dokážu spraviť zvieratám, ani nepotrebuje žiadny komentár. Prípad, ktorý sa stal nedávno na Malte, je toho jasným príkladom. V zemi našli zahrabaného psíka, ktorého niekto postrelil do hlavy.

Kríženca čiernobielej farby objavili neďaleko mesta Birzebbuga. Okoloidúci ľudia začuli kňučanie, ktoré vychádzalo spod drevenej dosky položenej na lesnej ceste a keď ju odsunuli, naskytol sa im otrasný pohľad. V zemi bol až po hlavu zahrabaný pes, ktorý mlel z posledného. To však nebolo všetko; keď ho privolaní pracovníci spolku na záchranu zvierat vykopali, zistili, že mal všetky štyri končatiny zviazané a na hlave mal niekoľko strelných rán. V najbližšej veterinárnej klinike mu z nej vybrali 40 brokov. Akoby zázrakom však psík prežil.

Príbeh o fenke utýranej takmer na smrť, ktorú záchranári pomenovali Star, sa rýchlo rozšíril do okolia. Malta je ale voči páchateľom takýchto trestných činov prinajmenšom zhovievavá; za kruté zaobchádzanie so zvieratami odsúdenému hrozí nepodmienečný trest vo výške maximálne jedného roku, prípadne pokuta v maximálnej výške 46 500 eur. Tento týždeň sa má v hlavnom meste Valletta uskutočniť tichý protest milovníkov zvierat, ktorí tak chcú vyjadriť svoje pohoršenie nad tým, čo sa stalo Star.

O fenku už prejavilo záujem dvadsať potenciálnych majiteľov. Tak skoro sa však nového domova asi nedočká. V útulku totiž čaká ďalších 110 psov, ktorí si prešli podobným peklom a pracovníci spolku by aj ich radi umiestnili.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu