Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Srbi mali zatknúť vojnového zločinca Mladiča!

Ratko Mladič
Ratko Mladič

BELEHRAD - V Srbsku zatkli bývalého bosnianskosrbského generála Ratka Mladiča. Zatknutie podľa agentúry Reuters potvrdil nemenovaný rodinný priateľ. "Je v hlavnom sídle (tajnej služby) BIA. Zatkli ho v Srbsku," povedal zdroj.

Srbské a chorvátske médiá predtým informovali o zatknutí muža, ktorý by mohol byť Mladič, z vojnových zločinov obžalovaný bývalý veliteľ bosnianskorsbkej armády.

Nemenovaný predstaviteľ srbského ministerstva vnútra agentúre Reuters povedal, že zadržaný sa podobá na Mladiča a momentálne prebieha analýza jeho DNA. Podozrivý mal osobné dokumenty na meno Milorad Komadič a zatkli ho na základe anonymného udania.

Srbská prokuratúra pre vojnové zločiny sa k správe odmietla vyjadriť. Prezident Boris Tadič zvolal mimoriadnu tlačovú konferenciu. Európska komisia oznámila, že čaká na potvrdenie zatknutia.

Zatknutie Mladiča je podmienkou pre prijatie Srbska do EÚ. Medzinárodný trestný tribunál pre bývalú Juhosláviu (ICTY) Mladiča obžaloval z genocídy počas bosnianskej vojny z rokov 1992-95. Generálovi pripisujú zodpovednosť za srebrenickú masakru približne 8000 moslimov z júla 1995.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu