Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Chyžné dostanú tlačidlá paniky, kvôli Straussovi-Kahnovi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Hoteloví zamestnanci v New Yorku budú dostávať elektronické zariadenia, akési "tlačidlá paniky". Vyplýva to z nového návrhu zákona vypracovaného po tom, ako bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiqua Straussa-Kahna obvinili zo sexuálneho napadnutia hotelovej chyžnej.

"Pokiaľ viem, bude to prvé takéto opatrenie (v hoteloch) v Spojených štátoch," uviedol v utorok telefonicky člen zákonodarného zhromaždenia štátu New York Rory Lancman, ktorý zastupuje newyorskú štvrť Queens.

Lancman, ktorý predsedá podvýboru pre bezpečnosť na pracoviskách v zhromaždení, povedal, že útoky na hotelové chyžné a gazdiné sú pomerne časté. Dodal však, že nemá presné údaje.

"Žiaľ, veľa mužov si myslí, že keď sú preč z domu, obvyklé pravidlá spoločenského správania neplatia a mladá žena vstupujúca do hotelovej izby je pre nich ľahká korisť - obzvlášť ak vyzerá ako prisťahovalkyňa bez povolenia na pobyt alebo na prácu v krajine a nemá ani možnosť ako útok ohlásiť," povedal zákonodarca.

Hoteloví zamestnanci, ktorí potrebujú okamžitú pomoc, by mohli použiť zariadenia, akési "tlačidlá paniky" a skontaktovať sa tak s hotelovou recepciou alebo s hotelovou ochrankou. Tí potom privolajú políciu, ak je to nutné, vysvetlil Lancman.

Strauss-Kahn je obvinený zo sexuálneho napadnutia a z pokusu o znásilnenie chyžnej v hoteli Sofitel v New Yorku. Trestných činov sa mal dopustiť 14. mája. Z väzby ho prepustili na kauciu a nachádza sa v domácom väzení v byte vo štvrti Manhattan pod dohľadom ozbrojeného strážcu. Strauss-Kahn popiera obvinenia. Minulý týždeň odstúpil z vedenia MMF.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu