Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Strauss-Kahn nie je pri sexe vôbec násilný, tvrdí spisovateľka

Dominique Strauss-Kahn Zobraziť galériu (2)
Dominique Strauss-Kahn

RÍM - Španielska spisovateľka Carmen Llerová Moraviová (58)sa zastala bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu Dominiqua Straussa-Kahna, ktorý je obvinený z pokusu o znásilnenie hotelovej chyžnej v USA.

Pripustila, že s ním mala intímny vzťah, zdôraznila ale, že v ňom nebolo žiadne násilie, pretože to nie je v jeho povahe. Proste len má rád sex, napísala Moraviová v liste milánskemu denníku Corriere della Sera.

"Poznám Dominiqua Straussa-Kahna už roky. Nikdy som nebola jeho obeťou, ako niekto napísal. Nie je to žiadny temný alebo sadisticky primitívny človek, násilie nie je súčasťou jeho kultúry. Proste má rád sex, a čo má byť? Niekedy možno vyjadriť telom viac než slovami," cituje z denníka agentúra APA.

"Neviem, čo sa v apartmáne hotela Sofitel odohralo. Veľmi pravdepodobne to ale bol sex s obojstranným súhlasom, sexuálne násilie by som každopádne vylúčila," píše ďalej.

"Nechcem, aby sa Dominique Strauss-Kahn stal obetným baránkom akéhosi amerického, antieurópskeho a protifrancúzskeho puritánstva," zdôrazňuje  vdova po svetoznámom talianskom spisovateľovi Albertovi Moraviovi, ktorý zomrel v roku 1990.

"Dúfam, že Strauss-Kahn nebude musieť zaplatiť za nevydanie Romana Polanského do USA, alebo za špinavé hry politických alebo ekonomických mocných. Dúfam len, že bude môcť čoskoro svoju nevinu dokázať a bude opäť slobodným a usmievavým človekom, ako som ho pred niekoľkými dňami videla, " uzatvára spisovateľka pochádzajúca zo španielskej Pamplony.

Polanski, francúzsky, predtým americký svetoznámy režisér poľského pôvodu, bol zatknutý vo Švajčiarsku na americký zatykač kvôli dávnemu prípadu sexu s neplnoletou pri obojstrannom súhlase. Švajčiarsko ho nakoniec po zvážení veci do USA nevydalo.

Moraviová vydala v roku 2005 v Taliansku erotickú knihu nazvanú Gaston. Opisuje v nej sadistickú lásku medzi mužom Gastonom a ženou Ninou, v ktorej literárni kritici vtedy identifikovali Moraviovú. Gaston je druhé meno Dominiqua Straussa-Kahna, pripomína APA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu