Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Súd poslal šéfa MMF do domáceho väzenia

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americký súd včera rozhodol prepustiť odstupujúceho šéfa MMF Dominiqua Straussa-Kahna, podozrivého zo sexuálneho útoku, z väzby na kauciu do domáceho väzenia. Bude elektronicky monitorovaný a sám bude platiť policajnú hliadka, ktorá ho bude strážiť. Informovala o tom agentúra Reuters.

Sudca rozhodnutie dlho zvažoval, pretože panovali obavy, že by podozrivý mohol odletieť z krajiny. Francúzsky politik v snahe byť prepustený z väzenia a vyšetrovaný na slobode podľa svojich advokátov sám od seba odovzdal americkým úradom pas aj cestovný doklad OSN a zaviazal sa neopúšťať obydlie, v ktorom by zostal po dobu procesu v New Yorku.
    
Obvinený ponúkol kauciu milión dolárov, pričom môže dať do zálohy svoj ​​byt v New Yorku v hodnote štyroch miliónov dolárov.
    
Krátko pred vynesením verdiktu sudcu o prepustení z väzby na kauciu veľká porota rozhodla, že je možné Straussa-Kahna formálne obžalovať v súvislosti so sexuálnym napadnutím chyžnej. Bývalý šéf MMF sa môže podľa agentúry AFP vyhnúť procesu len tým, že by priznal vinu. však zatiaľ popiera.


Bezpečnostné opatrenia, ktorými podmienil americký súd prepustenie Dominiqua Straussa-Kahna, prídu tohto francúzskeho politika obvineného zo sexuálneho napadnutia na 200 tisíc dolárov mesačne, uviedla dnes agentúra Reuters. Strauss-Kahn dnes opustiť väzenie po splnení všetkých podmienok prepustenia.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu