Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na dievča padol kôň a tvár jej vtlačil do lebky!

Kelly-Ann s bratom Robertom a mamou Carol Zobraziť galériu (3)
Kelly-Ann s bratom Robertom a mamou Carol

SUFFOLK - Kelly-Ann Challinorová, ktorá pri páde z koňa utrpela vážne zranenia tváre a lebky, sa úplne uzdravila a k závodeniu sa dokonca krátko nato vrátila. Ako sama pred pár dňami povedala, bez jazdy na koni si nevie predstaviť deň.

Dievčina mala len deväť rokov, keď si išla zajazdiť na kamarátkinom koňovi. Zviera sa však potklo o kameň, stratilo rovnováhu a Kelly-Ann sa zošmykla na zem. Kôň ju priľahol a spôsobil ťažké poranenia tváre vrátane zlomeniny čeľuste, lícnych kostí, nosu a lebečnej kosti.

Doktori rodičov varovali, že ich dcéra nemusí prežiť a ak to aj dokáže, bude mať trvalé následky v podobe ťažkého poškodenia mozgu. Kelly-Ann však všetkých naokolo ohromila, keď už tri mesiace po nehode sedela opäť v sedle.

Jej matke Carol sa aj po rokoch stále vybavujú desivé spomienky na nešťastný incident. "Nemohla som uveriť tomu, čo som videla. Moja dcéra ležala na zemi a tvár mala úplne rozmliaždenú, vtlačenú dovnútra. Jedno oko jej skoro vypadlo z očnej jamky, krvácala z nosa i ucha, bol to otrasný pohľad."

Po prevoze do nemocnice sa lekári najprv sústredili na to, aby jej zachránili život. Potom ju tím 15 špecialistov uviedol do päťdňovej kómy, aby mohli vykonať sériu röntgenov. Tie odhalili, že jej tvár bola vtlačená do lebky. Počas niekoľkohodinovej operácie potom zlomené časti pospájali kovovými platničkami dokopy. Spočiatku mala dievčina menšie problémy s videním, ale postupom času sa aj tento problém upravil.

Na osudný deň si Kelly-Ann vôbec nepamätá. "Myslela som si, že snívam. Zdalo sa mi, že lietam a potom som začula všetky tie hlasy naokolo. Potom som sa zobudila a uvedomila si, že nemám vlasy. Bol to jeden z najhorších momentov v mojom živote," opisuje svoje pocity po nehode.

Najhoršie pre ňu bolo to, že odrazu nemohla športovať. "Po nehode som mávala silné bolesti hlavy a závrate, ani som poriadne nemohla chodiť," To je však už minulosťou a tínedžerka sa už opäť venuje svojmu najväčšiemu koníčku - jazdeniu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu