Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bábätku pri pôrode pretrhla priedušnicu a spôsobila krvácanie do mozgu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Pôrod dieťatka v istej štokholmskej nemocnici sa za pár sekúnd zmenil na nečakanú drámu keď jedna z prítomných doktoriek hrubým pochybením dievčatko takmer pripravila o život.

Pri vyťahovaní dieťatka z tela matky mu spôsobila niekoľkonásobné krvácanie do mozgu a roztrhala priedušnicu. "Chytila ho za krk a potiahla akokeby to bol kus dreva. Bol som šokovaný keď som to videl, nemôžete predsa malé dieťa tak silno potiahnuť za krk," uviedol otec Christopher Rung Svensson pre švédsky denník Dagens Nyheter.

Zážitok, na ktorý sa spolu so svojou ženou Nelmou tak veľmi tešil, sa razom zmenil na nočnú moru. Mladá žena bola totiž príliš slabá na to, aby potlačila, privolaná "odborníčka" sa preto rozhodla pre vákuovú extrakciu. Akonáhle sa objavila hlavička, lekárka novorodeniatko chytila za krk. "Potiahla ju (dcéru) tak silno, že som myslel, že jej normálne utrhne krk," povedal Svensson.

Okamžite po pôrode dievčatko, ktoré nazvali Felicia, odviezli na iné oddelenie a rodičia ju niekoľko hodín nevideli. Lekárkiným prístupom boli podľa mužových slov šokovaní aj jej kolegovia na sále.

Krátko nato sa u Felicie objavili dýchacie ťažkosti. Dievčatko chceli intubovať, jej zranenia to však neumožňovali. Malé telíčko sa medzitým "groteskne nafúklo". Po niekoľkých pokusoch o resuscitáciu a prevoze do inej nemocnice sa nakoniec snaha vyplatila a Feliciu sa podarilo zachrániť.

Zamestnanci Danderyd hospital v Štokholme prípad ohlásili Národnej rade pre zdravotníctvo a sociálnu starostlivosť, ktorá momentálne celú vec prešetruje. Spomínaná lekárka už medzitým z kliniky, na ktorej pracovala jedenásť rokov, odišla.

Či bude mať Felicia nejaké trvalé následky, ukáže podľa odborníkov až čas. Dievčatku sa však zatiaľ na veľkú radosť jej rodičov darí veľmi dobre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu