Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dcérke (8) pichala botox, už ju vyšetruje polícia

Matka Kerry Cambpbell vpichuje botoxovú injekciu do čela dcérky Britney (8)
Matka Kerry Cambpbell vpichuje botoxovú injekciu do čela dcérky Britney (8)

SAN FRANCISCO - Americké úrady začali vyšetrovanie prípadu matky, ktorá vo vysielaní televízie ukázala fotografie, na ktorých svojej dcére (8) - ašpirantke detských súťaží krásy - pichá botox.

Látku slúžiacu k vyhladeniu vrások dcére aplikovala napriek tomu, že ide o bolestivú procedúru, ktorá sa na kozmetické účely neodporúča nikomu mladšiemu ako osemnásť rokov, napísala dnes agentúra AP.

"Je to veľmi nezvyklé, aby matka pichala osemročnej dcére botox a rozhodne je to dôvod na prešetrenie," povedal televíznej stanici KGO-TV Trent Rhorer zo sanfranciskej sociálne služby, ktorej predstavitelia podľa neho rozhodne chcú s Kerry Campbellovou a jej dcérou Britney hovoriť a zistiť, či došlo k týraniu.

Campbellová sa s Britney objavila vo štvrtok v relácii televíznej stanice ABC Good Morning America, kde rozprávala, že prihlasuje dcéru do súťaží krásy. Práve tam sa o tom, že by jej mohla pichať botox, dozvedela od ostatných matiek. "Súťaže sú tvrdý svet, to vám môžem povedať," vyhlásila v programe. "Tie deti sú drsné."

Fotografie zhotovené počas procedúry, ktoré ukázala v programe, zobrazujú Britney s vreckom ľadu na tvári a bolestivým výrazom. Na jednej z fotiek je vidieť, ako Campbellová pichá dcére injekciu. Britney v relácii povedala, že ju to občas bolí a niekedy si trochu poplačem, ale že si na injekcie zvykla a vyzerá po nich lepšie. Na otázku, či vie, prečo ich dostáva, najprv odpovedala, že nevie. Až potom, na popud matky, dodala, že videla vrásky a nemyslí si, že by boli pekné.

Isaac Neuhaus, profesor dermatológie z Kalifornskej univerzity, ale varuje, že botox môže u dieťaťa ochromiť vyvíjajúce sa svaly. Zasunutie na zlé miesto alebo v nesprávnej dávke môže spôsobiť dýchacie ťažkosti, alebo ovplyvniť schopnosť dieťaťa prehĺtať. "Existuje veľa znepokojujúcich aspektov, ktoré so sebou nesie dávkovanie botoxu dieťaťu kvôli vráskam, ktoré nemá," vyhlásil Neuhaus. "Nepochybne to bude mať vplyv na jej vzhľad."

Botox bol zavedený v roku 1989 ako prostriedok pre vyhladzovanie vrások, ale schválený je aj na liečbu takých problémov, ako je nadmerné potenie. Látka, ktorá je prečistená forma jedu botulinu, blokuje spojenie medzi nervami a svalom, a dočasne sval ochromuje. Injekcie môžu byť bolestivé a americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv ich neodporúča nikomu mladšiemu ako 18 rokov.

Kalifornské zákony navyše nedovoľujú, aby botox aplikoval nikto iný ako lekár alebo sestra pod dohľadom lekára a botox je výhradne na predpis. Campbellová odmietla v relácii Good Morning America prezradiť, odkiaľ látku má, však dodala, že ide o "dôveryhodný zdroj".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu