Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Policajti vylepšovali štatistiky, vymysleli si priznanie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ÚSTÍ NAD LABEM - Až príliš snaživých policajtov zamestnávali v českom Ústí nad Labem. Dvojica chcela vylepšiť objasnenosť trestných činov a zlodejovi, ktorého zadržala, pripísala krádež, ku ktorej sa nepriznal.

Prípad sa mal stať v roku 2009. Policajti podľa rozsudku sfalšovali výpoveď muža, podozrivého z krádeží a vymysleli si aj jeho priznanie. Muž však tvrdí, že sa k trojici krádeží nepriznal.

"Stáli proti sebe skupiny protichodných dôkazov. Výpoveď poškodeného a výpovede odsúdených a svedkov," prečítal v odovodnení rozsudku člen súdneho senátu. Súd zlodejovi, ktorého priviedli na pojednávanie z cely, uveril a jeho výpoveď považuje za vierohodnú.

Policajti dostali 18-mesačný podmienečný trest a trojročný zákaz pracovať na polícii. Ich bývalým kolegom sa verdikt vôbec nepáčil. "Je to precedentné rozhodnutie. Teraz môže každý lump povedať, že policajt jeho výpoveď sfalšoval a prejde mu to. Počkajte, až sa to medzi nimi rozkríkne," hneval sa po skončení pojednávania jeden z nich. Informoval o tom portál aktualne.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu