Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Policajti sa prezliekli za doktorov a ponúkali falošné lieky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ISTANBUL - Policajti v bielych plášťoch o stetoskopmi a tonometrami sa vydali testovať dôverčivosť tureckých občanov. V prezlečení za lekárov zaklopali na dvere mnohých domov v meste Gaziantep a vysvetlili im, že zisťujú vysoký tlak u ľudí a hneď na to ponúkali aj lieky.

Skúsenosti falošných lekárov boli podľa miestnych médií alarmujúce. Ľudia v 86 zo 100 domácností ochotne ihneď prehltli ponúkané pilulky bez toho, aby sa nad tým zamysleli.

Polícia následne varovala obyvateľov a vyzvala ich k väčšej opatrnosti. Pilulky, ktoré ponúkala, boli síce placebo, ale miestne gangy používajú rovnaké techniky a ponúkajú ľuďom sedatíva, aby ich uspali a potom ich mohli vykradnúť.

Turecká polícia využíva neobvyklé metódy, aby preverila dôverčivosť a naivitu občanov aj na iných miestach. Napríklad v obci Adana na juhu Turecka policajti minulý týždeň chodili od domu k domu a domácim telefónom jeho obyvateľom oznamovali: "Som zlodej, otvorte prosím dvere." Boli ohromení, keď im veľký počet obyvateľov dvere skutočne otvoril, píše miestny denník Radikal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu