Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Policajná brutalita? Mladíka vraj bili do hlavy

Martin podáva policajtovi doklad totožnosti
Martin podáva policajtovi doklad totožnosti

BRATISLAVA – Dvaja mladíci na minulý štvrtok s istotou len tak ľahko nezabudnú. Nadránom sa na internátoch v bratislavskej Mlynskej doline presúvali z diskotéky domov, keď ich zastavili SBS-kári. Mladíci mali podľa nich rozbiť sklené dvere na internátnej ubytovni, tí však výtržníctvo odmietajú. Privolaných policajtov vyskúšali, ako ovládajú zákony. Policajti však na nich vybalili čísla paragrafov a „zábava“ sa mohla začať. Nasledovať mali aj údery a pripútanie k radiátoru.

Martin a Zdenko opisujú svoj zážitok na sociálnej sieti Facebook, kde aj zverejnili video. Vo štvrtok nadránom sa mali presunúť z diskotéky v Mlynskej doline do večierky. Keď však zistili, že ju už zatvárajú, rozhodli sa ísť domov. Pred jedným z internátov ich zastavili SBS-kári. „Obvinili nás, že sme rozbili sklo na nejakých vchodových dverách v ubytovacej časti. Zavolali nás dovnútra, kde nás zadržiavali,“ napísal v komentároch pod videom Martin. Vedúci Oddelenia pre bezpečnosť a poriadok vo Vysokoškolskom meste Mlyny (OBP) Henrich Ružbacký však tvrdí, že vrátnik potvrdil, že obaja mladíci vychádzali v čase incidentu von z internátu a odmietli sa po Ružbackého výzve legitimovať preukazom.

Na privolaných policajtov vytiahli podobný kúsok ako Čech, ktorý pred časom vyškolil pražských policajtov, keď ich pri bežnej kontrole nachytal, že neovládajú zákony. Rovnako ako Čech si celú situáciu natočili mobilom. Keď si jeden z policajtov od nich vypýtal doklad totožnosti, Martin sa ho opýtal „na základe akého vyhlásenia“ ho od neho žiada. „Na čo sa chceš hrať teraz? Podľa paragrafu 18 zákona o policajnom zbore ťa vyzývam, aby si mi predložil doklad totožnosti,“ reagoval policajt podráždene, na čo Martin so Zdenkom poslúchli. Po krátkej výmene názorov policajti Zdenkovi odobrali mobil.

Nasledoval presun na políciu. Martin tvrdí, že počas neho ho robustnejší policajt v aute bil. „Policajt sa mi vyhrážal, hovoril mi, že teraz buď frajer, teraz si zavolaj otca a pýtal sa ma, prečo si to teraz nenatáčam. Opakovane ma udieral do hlavy, ťahal za vlasy a hlavu mi udieral do dverí policajného auta,“ uviedol na sociálnej sieti. Na polícii ho mali pripútať k radiátoru a držať tak niekoľko hodín. Martin pre Topky povedal, že po incidente mal podliate oko a na ňom hematóm. Na postup polície podal sťažnosť a rovnako aj odvolanie proti rozhodnutiu, ktoré mu dala polícia. „Momentálne stále zvažujem podanie trestného oznámenia," prezradil Martin.

Na polícii sa k veci zatiaľ vyjadrovať veľmi nechcú. Bratislavská polícia však uviedla, že sťažnosť, ktorú podali mladíci, prešetruje. „Touto sťažnosťou sa zaoberá Odbor kontroly Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, preto v súčasnosti nie je možné k danej veci poskytnúť bližšie informácie,“ povedal nám hovorca bratislavskej polície František Peczár.

Zásah polície na intrákoch


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu