Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Česku padli 50-ročné rekordy, - 13 stupňov a sneženie!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA) - Na mnohých miestach Česka dnes ráno kvôli mrazom padli teplotné rekordy. Najmenej namerali meteorológovia z ČHMÚ na Jezerke v Jizerských horách, mínus 12,6 stupňa Celzia. Ani v hlavnom meste nebolo veľmi teplo, iba -2,3 stupňa. Ľudia by pokojne mohli opäť vytiahnuť zimné kabáty.

Mrazy nezvyklé pre začiatok mája dnes zasiahli celú republiku, napríklad Horská Kvilda hlásila 11,5 stupňa pod nulou, Adršpach mínus 8,9 stupňa, Jeseník mínus 5,7 a pražská Ruzyně 2,3 stupňa pod bodom mrazu. "Niektoré rekordy padli po vyše 50 rokoch," upozornil Dvořák. Cestári na Jesenicku, Hradecku a Liberecku varovali vodičov, že cesty v týchto oblastiach môžu byť po mrazivej noci namrznuté.

V utorok navyše napadlo na severe Čiech až 30 centimetrov snehu, takzvaní ľadoví muži Pankrác, Servác a Bonifác pritom pripadajú až na budúci týždeň.

Chladné počasie bude aj cez deň, najvyššie denné teploty sa budú pohybovať do 14 stupňov. Mierne oteplenie príde až od piatku, kedy meteorológovia očakávajú teploty do 17 stupňov, cez víkend bude ortuť teplomera atakovať dvadsiatku. Obloha ostane až do konca týždňa polojasná až jasná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu