Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Predĺžený víkend mal na českých cestách 13 obetí

Hasiči zachraňujú ťažko zraneného motorkára
Hasiči zachraňujú ťažko zraneného motorkára

PRAHA - Počas predĺženého víkendu zahynulo na cestách v Česku 13 ľudí. Ďalší utrpeli ťažké zranenia. Medzi postihnutými boli opäť aj motorkári.

Na vodičov tak nemali vplyv výzvy k väčšej opatrnosti ani približne 150 regionálnych policajných akcií, ktoré prichystali najmä na piatok a pondelok, kedy sa predpokladala zvýšená hustota premávky a z toho vyplývajúce riziká.

Za celé minuloročné veľkonočné sviatky zahynulo podľa polície šesť, predvlani 15 a pred ôsmimi rokmi dokonca 25 ľudí. Medzi vodičmi, ktorí tohtoročné veľkonočné sviatky neprežili, bolo opäť niekoľko motorkárov.

V pondelok popoludní havaroval motorkár (33) v obci Drachkov v okrese Benešov, keď na ceste nezvládol vo vysokej rýchlosti stroj. V Dolní Brannej podľahol ťažkým zraneniam spolujazdec na motocykli. Už v piatok neskoro večer zahynul mladý motorkár (19), ktorý na ceste medzi obcami Dolní Lutyně a Věřnovice nezvládol stroj, zišiel z cesty a narazil do stromu.

Tragické následky mali aj ďalšie nehody. Muž so ženou zahynuli pri havárii osobného auta v Tanvalde v okrese Jablonec v sobotu večer, keď ich auto v zákrute zišlo z cesty a spadlo do rieky. Muž a žena zahynuli aj v sobotu popoludní pri obci Pyšely v okrese Benešov, keď vodič Fabie prešiel z nezistených príčin do protismeru a tam narazil do kamiónu.

Ďalší ľudia skončili po haváriách s ťažkými zraneniami. Napríklad na juhu Čiech sa od piatku ťažko zranilo sedem ľudí, niektorých previezli do nemocníc v kritickom stave. V Šlapaniciach pri Brne sa v pondelok popoludní zrazila sanitka s osobným autom, zranili sa štyria ľudia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu