Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Prejav o zabití bin Ládina sledovalo 56 miliónov Američanov

Barack Obama
Barack Obama

WASHINGTON - Viac ako 56 miliónov Američanov sledovalo televízny prejav prezidenta Baracka Obamu, keď oznamoval smrť šéfa teroristickej siete al-Kájda Usámu bin Ládina. Uviedla to agentúra Nielsen.

Napriek pomerne neskorej hodine v nedeľu večer - krátko pred polnocou na východnom pobreží Spojených štátov - Obamovo vopred ohlásené vystúpenie prilákalo k televíznym obrazovkám viac divákov ako jeho dva prejavy, keď prednášal správy o stave únie.
    
56,6 milióna Američanov si vyladili prijímače, aby vypočulo správu, že americké sily takmer desať rokov po útokoch na New York a Washington z 11. septembra 2001 zabili v Pakistane Usámu bin Ládina.
    
Toto číslo je viac než dvakrát vyššie než 25,6 milióna divákov, ktorí sledovali v marci Obamov prejav k národu, v ktorom ospravedlňoval americkú intervenciu do Líbye.
    
Prva správa amerického prezidenta o stave únie vlani v januári pritiahla k obrazovkám 48 miliónov divákov; tento rok už si ho v priamom prenose vypočulo len 42,8 milióna Američanov, čo je o 11 percent menej.
    

Pre porovnanie každý diel najpopulárnejšej televíznej show v Spojených štátoch - American Idol - sleduje okolo 25 miliónov divákov.
    
Po Obamovom prejave, ktorý naživo prenášalo deväť televíznych staníc v USA, vyšli do ulíc tisíce Američanov a oslavovali smrt Usámu bin Ládina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu