Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bin Ládin po smrti láme rekordy!

Graf vývoja uverejňovania tweetov Zobraziť galériu (2)
Graf vývoja uverejňovania tweetov

SAN FRANCISCO - Oznámenie amerického prezidenta Baracka Obamu o smrti najhľadanejšieho teroristu Usámu bin Ládina láme na internete rekordy. Presnejšie, na mikroblogovacej sieti Twitter.

Frekvencia uverejňovania tweetov, čiže krátkych správ, zaznamenala počas takmer dvoch hodín v noci z nedele na pondelok ráno rekordnú hodnotu, keď ich každú sekundu pribúdalo v priemere neuveriteľných 3440. Práve v tomto čase tri veľké americké televízie ako prvé informovali verejnosť o zabití vodcu teroristickej siete al-Kájda bin Ládina.

Absolútny vrchol nastal hodinu pred polnocou, kedy ľudia za jedinú sekundu pridali 5106 tweetov. Podobné čísla zaznamenali aj udalosti ako nedávne zemetrasenie v Japonsku či februárové finále amerického futbalu Superbowl.

Na Twitteri sa správa o zabití bin Ládina údajne objavila ešte predtým, ako o nej informoval samotný prezident. Môže za to Keith Urbahn, ex-poradca bývalého ministra obrany Spojených štátov Donalda Rumsfelda, ktorý na sieti napísal: "Takže mi bolo dôveryhodnou osobou povedané, že zabili Usámu bin Ládina. To je úžasná správa." Potom však rýchlo dodal, že "nevie či je to pravda, ale modlime sa za to, aby bola".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu