Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Po zemetrasení v Pakistane dva milióny ľudí bez prístrešia

Ešte rok po zemetrasení zostávajú v Pakistane bez domova 2  milióny ľudí.
Ešte rok po zemetrasení zostávajú v Pakistane bez domova 2 milióny ľudí.

ISLAMABÁD - Takmer dva milióny ľudí, ktorí prežili minuloročné ničivé zemetrasenie v pakistanskom Kašmíre, budú čeliť druhej zime bez náležitej ochrany pred mrazivým počasím. Informovali o tom internetové stránky BBC s odvolaním sa na humanitárnu organizáciu Oxfam.

Podľa tejto organizácie žije naďalej 1,8 milióna postihnutých v provizórnych prístreškoch. Zemetrasenie si vlani 8. októbra vyžiadalo okolo 75.000 obetí, zostalo po ňom 11.000 sirôt. Viac než dva milióny obyvateľov stratili podľa agentúry Oxfam domov.

Oxfam odhaduje, že menej ako 20 % tých, ktorí prišli o strechu nad hlavou, si znovu dokázalo postaviť trvalé prístrešie. Väčšina tých, ktorí prežili, stále býva v stanoch a pod plachtami, uviedla organizácia.

Hovorkyňa agentúry Oxfam Farhana Faruqi Stockerová varovala, že vzhľadom na začínajúce snehové zrážky potrebujú postihnutí neodkladnú a rýchlu pomoc. Vyzvala preto pakistanské úrady, aby vyvíjali väčšie úsilie na zabezpečenie dostatočnej ochrany postihnutých katastrofou pred mrazom.
Oxfam International je združením 12 organizácií, ktoré spolupracujú s viac ako 3 000 partnermi vo viac ako 100 krajinách na projektoch zameraných na boj proti hladu, utrpeniu a nespravodlivosti.

Bilancia tragického zemetrasenia v Kašmíre po roku >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu