Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Spor cirkusantov o miesto: Streľba, železné tyče a nože

Cirkusanti skončili s reznými ranami.
Cirkusanti skončili s reznými ranami.

REGENSBURG - Streľbou z pištole a bitkou so železnými tyčami, bejzbalovými pálkami, nožmi a pästnými súbojmi skončil v noci na dnešok spor dvoch nemeckých cirkusových klanov o miesto na vztýčenie stanu a sériu predstavení na predmestí bavorského Regensburgu.

Výsledkom bolo šesť zranení rôzneho stupňa, od priestrelu nohy po tržné a rezné rany a pomliaždeniny, nikto však nie je v ohrození života. Informoval dnes o tom na svojich webových stránkach denník Süddeutsche Zeitung.

Išlo o konkurenčný konflikt medzi klanmi dvoch prezimujúcich cirkusov - Renz a Brumbach. Renz vylepovali plagáty o usporiadaní série predstavení na regensburgskom predmestí od 21. apríla. Toto miesto si ale na rovnaký účel podľa svojho tvrdenia vyhradil cirkus Brumbach. Začalo vzájomné strhávanie a prelepovanie plagátov, ktoré prerástlo v nočnú bitku a prenasledovanie príslušníkov opačného klanu.

Polícia zalarmovaná miestnymi obyvateľmi nasadila pohotovostný oddiel s radom služobných psov, aby situáciu upokojila. Potyčiek sa údajne zúčastnili vyše dve desiatky ľudí, po príchode polície sa však väčšina rozpŕchla. Na mieste zostali len ranení: 48-ročný muž utrpel priestrel nohy, ďalších päť vo veku od 17 do 55 rokov bolo s rôznymi tržnými a reznými ranami a podliatinami ošetrených na miestnej klinike. Podľa zistení denníka boli "straty" vyrovnané - po troch z každého klanu.

Pri prvom výsluchu sa oba klany z vyvolania násilia obviňovali navzájom. Polícia v oboch táboroch zabavila viacero zbraní, vrátane malorážnej pištole, revolvera a plynovej pištole, nepočítajúc chladné zbrane. Cirkusové klany vyšetrujú pre rušenie verejného poriadku a nezákonné ozbrojovanie.

Süddeutsche Zeitung upozorňuje, že finančná situácia cirkusov po zimnej prestávke býva dosť zvláštna. Už skôr vodili členovia cirkusových rodín niektoré zvieratá do mesta, aby získali príspevky alebo aj väčšie sponzorské dary na ich výživu a ošetrovanie. Ak sa v jednom meste stretnú dva cirkusy, priestor ani dobročinnosť verejnosti pre oba nestačí a núdza núti k úsiliu konkurenta vytlačiť "akýmikoľvek prostriedkami", podotýka denník.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu