Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zvláštny závet: Kto dostane posmrtné dva milióny?

ilustračné foto
ilustračné foto

SYDNEY/BRATISLAVA - Rodina muža, ktorý vyhral takmer 2 milióny austrálskych dolárov a nasledujúci deň zomrel, bojuje o to, kto má nárok na nemalé peniaze. Rozhodovanie súdu bolo neľahké, pretože pri zisťovaní, komu zo štyroch detí Lajosa Szántóa by mala pripadnúť závratná suma, sa vyskytlo zopár zvláštnych peripetií.

Lajos Szántó vyhral $ 1,818,181.82 vo februári minulého roka, ale krásnu sumičku si už nestihol užiť. Zomrel hneď na druhý deň. Jeho syn Alexander prišiel minulý týždeň na súd, aby určil, či má nárok na podiel z peňazí spolu s bratom Stephenom a sestrou Margie alebo či celé bohatstvo pripadne sestre Christine a švagrovi Jamesovi, u ktorých otec býval.

Sudkyňa Kerry Cullinanová musela zistiť, akým spôsobom bude tiket, ktorý našli v byte Lajosovej babičky pod rodinným domom, zahrnutý do mužovej poslednej vôle. 

Jeden bod zo závetu hovorí, že všetok nábytok a veci v domácnosti v austrálskom North Warde majú pripadnúť dcére Christine a jej manželovi. Avšak v ďalšej klauzule stojí "zvyšok majetku i nehnuteľnej a osobnej povahy, akéhokoľvek druhu'' sa ma rozdeliť medzi zvyšných troch súrodencov rovnakým dielom. 

Cullinanová určila, že peniaze sa nevzťahujú na prvú vetu, ale na zvyšok Lajosovho majetku, čo znamená, že by ich mali zdediť Alexander, Stephen a Margie. Avšak rodinný spor stále nie je u konca, súd ešte musí rozhodnúť o samostatnej otázke, či Lajos Szántó kúpil lístok so zámerom podeliť so Stephenom. Ak áno, v tom prípade by mohol mať nárok na všetky peniaze, čo sa ostatným zjavne páčiť nebude.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu