Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Záhadná smrť: Zomreli 4 turisti na otravu riasami?

Jeden z obetí Saraha Carterová (vpravo)
Jeden z obetí Saraha Carterová (vpravo)

LONDÝN/BRATISLAVA - Britskí manželia sú najnovšími obeťami, ktoré zomreli za záhadných okolností v thajskom turistickom letovisku. Polícia tvrdí, že ich smrť môže byť zapríčinená otrávenými "toxickými riasami". Rodina aj odborníci však vidia iné súvislosti.

Pár skonal za podobných okolností ako Novozélanďanka (23) a thajská sprievodkyňa (47) v obľúbenom centre Chiang Mai, na severe krajiny. Všetky obete boli ubytované v rovnakom hoteli a zomreli iba 16 dní po sebe, uvádza portál independent.co.uk.

Polícia si myslí, že za úmrtiami sú "toxické riasy" z neďalekého nočného trhu, ale členovia rodín, ani zdravotnícki experti, o tom nie sú presvedčení. Otec Sarah Carterovej z Nového Zelándu sa vyjadril, že verí v prepojenie úmrtí a podľa neho bolo vyšetrovanie "predpojaté".

Kým úrady trvajú na tom, že sled úmrtí je náhoda, David Mabey, profesor prenosných chorôb na londýnskej školy hygieny a tropickej medicíny povedal pre portál, že by to bolo minimálne "pozoruhodné".

Sarah prijali do nemocnice s príznakmi otravy jedlom, zomrela 6. februára na opuch srdca. O 13 dní neskôr našli Georgea a Eileen Everittovcov z Bostonu mŕtvych vo svojej izbe. Thajské úrady povedali, že pár dostal infarkt taktiež následkom opuchu.

"V minulosti nemali problémy so srdcom alebo akékoľvek iné problémy. Boli aktívni a zdraví na ich vek, takže je to pre mňa šok. A teraz chcú, aby som im veril, že mali srdcový infarkt v rovnakom čase. Nedáva to zmysel," uviedol ich syn Stephen Everitt.

Prvou obeťou bola Thajčanka, ktorá zomrela v hotelovej izbe 3. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu