Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Dievča (27) zomrelo totálne vychudnuté, vážilo iba 11 kíl!

ilustračné foto
ilustračné foto

SYDNEY/BRATISLAVA - Mladá žena z austrálskeho Brightonu vážila iba 11 kíl, keď zomrela v dome svojich rodičov. Tí budú pravdepodobne čeliť stíhaniu pre zanedbanie starostlivosti, prípadne zabitie, v závislosti od výsledkov vyšetrovania a pitvy. Dievča bolo kvôli ťažkej skolióze pripútané na lôžko.

Náhle úmrtie oznámili lekárom a polícii 19. marca. Muži zákona nechceli bližšie komentovať vyšetrovanie ani stav ženy. Potvrdili však, že údaje médií o váhe boli správne. Žena mala menej kíl ako priemerné dvojročné dieťa.

V závislosti od zistení koronera, sa začne vecou zaoberať prokurátor. V prípade neposkytnutia pomoci a zanedbania by mohli rodičia dokonca želiť aj obžalobe zo zabitia.

Profesor medicíny Ian Chapman z adelaidskej univerzity uviedol, že priemerné dvojročné dievča váži približne 12 kíl, pričom priemerná hmotnosť ženy v Austrálii zodpovedá váhe 67,7 kilogramu.

Podľa neho mohla ťažká podvýživa viesť k zlyhaniu orgánov, vrátane pečene a obličiek a vážnym srdcovým a kožným problémom. V závažných prípadoch dochádza aj k rednutiu kostí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu