Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Internetovú zoznamku žaluje kvôli sexuálnemu napadnutiu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LOS ANGELES - Američanka zažalovala internetovú zoznamku, pretože sa jej muž, s ktorým sa tu spoznala, údajne pokúsil znásilniť. Podľa dnešného vydania denníka Los Angeles Times žena požaduje, aby súd zastavil činnosť zoznamky, kým tá nezabezpečí bezpečnostné opatrenia, aby sa podobné prípady nemohli opakovať.

Žena, ktorej meno denník nespresnil, sa vlani na serveri Match.com zoznámila s jedným mužom a dohodla si s ním schôdzku. Pri druhej schôdzke ju muž údajne prenasledoval domov a pokúsil sa ju znásilniť. Žena si potom na internete začala zisťovať informácie o ňom a dozvedela sa, že bol v minulosti trestaný za sexuálne zločiny.

Žena na súde požaduje, aby zoznamka kontrolovala všetkých registrovaných užívateľov a aby zrušila účty tých, ktorí sa dopustili sexuálneho násilia. "Je to veľká a úspešná zoznamovacia stránka a má prostriedky na dosiahnutie tejto kontroly," tvrdí advokát žalujúcej Američanky.

Predstavitelia zoznamovacieho portálu neuviedli, či prijmú požadované opatrenia. Zdôraznili však, že na stránke sú uverejnené odporúčania, ako sa možnému sexuálnemu napadnutiu vyhnúť. Zoznamka tiež pri registrácii varuje užívateľa, aby pred prvou schôdzkou preskúmali na internete údaje o človeku, s ktorým sa má stretnúť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu