Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Okradnutý muž mal v počítači 3 800 vírusov a trójskych koní!

ilustračné foto
ilustračné foto

BERLÍN - Nemec (32) z dolnosaského Rotenburgu sa obrátil na políciu kvôli internetovému podvodu a ukradnutému TAN číslu k bankovému účtu. Na príčinu sa prišlo pomerne skoro, keď v počítači obete našli 3800 vírusov, trójskych koní a ďalších škodlivých programov. O antivírovom programe muž asi v živote nepočul!

Nešťastník počítač používal úplne bez zabezpečovacieho softvéru a očividne aj bez akýchkoľvek zásad bezpečnosti na webe. Na políciu sa obrátil potom, čo kvôli takzvanému phishingu prišiel o transakčné čísla TAN k svojmu bankovému účtu a následne o 650 eur. TAN overuje cez internet zadávané bankové transakcie.

Počítačoví experti na polícii následne zistili, že počítač je zamorený vírusmi. Ale podarilo sa  im zistiť odosielateľa podvodnej správy, ktorý od majiteľa účtu vylákal TAN.

Phishing je internetová metóda k získavaniu citlivých údajov, ako sú napríklad prístupy k elektronickému bankovníctvu alebo prihlasovacie údaje k ďalším internetovým službám. Podvodníci sa v e-mailoch vydávajú za pracovníkov bánk či iných inštitúcií a napodobňujú ich prihlasovacie webové stránky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu