Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Šialený strelec zaútočil na školu: 15 obetí, 22 zranených

Mladík začal strielať už pred školou. Zobraziť galériu (3)
Mladík začal strielať už pred školou. (Zdroj: SITA)

RIO DE JANEIRO - Pätnásť mŕtvych a 22 zranených si vyžiadal útok ozbrojeného muža, ktorý začal strieľať v základnej škole v brazílskom Riu de Janeiro. Niektoré zdroje však uvádzajú, že počet obetí može byť až 20.

Páchateľom je údajne bývalý žiak školy, ktorý je tiež medzi mŕtvymi. Motív jeho činu je zatiaľ nejasný, oznámili brazílske médiá s odvolaním sa na policajné zdroje.

Masaker sa odohral v štvrti Realengo na západnom okraji Ria. Medzi zranenými, z ktorých väčšina bola prevezená do nemocnice, sú študenti aj personál školy, povedal brazílskej televízii Globo veliteľ zásahu plukovník Djalma Beltrame.

Medzi mŕtvymi je aj útočník, okolnosti jeho smrti zatiaľ nie sú celkom jasné. Podľa niektorých médií strelec spáchal samovraždu, iné hovoria o tom, že bol zabitý policajt.

Strelcom bol podľa polície bývalý žiak tejto školy Wellington Menezes de Oliveira (24). Zanechal list, v ktorom medzi mnohými nezrozumiteľnými vetami ohlásil svoj zámer spáchať samovraždu, povedal plukovník Beltrame.

Podľa prvých informácií strelec vstúpil do školy s batohom na chrbte. Povedal údajne, že prichádza urobiť prednášku. V učebni potom začal strieľať. V miestnosti je "všade krv", citovala AFP jedného z pracovníkov školy.

Okolie školy polícia uzavrela. Podľa televíznych záberov je situácia pri škole veľmi napätá. Mnoho rodičov, ktorí pribehli na miesto po prvých informáciách o útoku, sa vraj nervovo zrútilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu