Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najstarší transvestita na svete sa nachádza v Prahe!

Muža pochovali skrčeného s hlavou natočenou na východ Zobraziť galériu (3)
Muža pochovali skrčeného s hlavou natočenou na východ

PRAHA - Naozaj výnimočný objav sa podarilo urobiť vedcom v českej metropole. Odkryli tam totiž pozostatky muža, ktoré siahajú do doby 2500 až 2900 rokov pred naším letopočtom.

Spôsob, akým muža uložili do kostrového hrobu, bol v dobe kamennej typický skôr pre pochovávanie žien. Jeho hlava bola natočená na východ a skrčené telo obklopovali rôzne domáce predmety, ktoré používali ženy.

Mužov však zvykli ukladať do hrobu nasmerovaných na západ a vybavených zbraňami, jedlom a nápojmi. Česká archeologička Kamila Remišová Věšínová sa preto domnieva, že mohol byť transvestitom.

"Z histórie i etnológie vieme, že keď má nejaká kultúra presné pravidlá pochovávania, tak neurobí nikdy chybu. Predpokladáme preto, že mal odlišnú sexuálnu orientáciu, mohol byť buď homosexuálom alebo transvestitom," uviedla.

Muž žil v období tzv. šnúrovej keramiky, ktorá na českom území existovala približne 5000 rokov pred naším letopočtom. Archeologické nálezisko sa nachádza v pražskom šiestom obvode a dnes ho otvorili pre verejnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu