Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žena (84) sa bála starnutia, spáchala samovraždu!

Nan Maitlandová Zobraziť galériu (2)
Nan Maitlandová

ZÜRICH - Žena, ktorá mala panický strach zo starnutia, pred pár dňami na švajčiarskej klinike spáchala asistovanú samovraždu. Po čase sa preto opäť ozvali hlasy bojujúce proti eutanázii.

Ukončenie života Nan Maitlandovej je o to zarážajúcejšie, že žena netrpela smrteľnou chorobu, tak ako to vo väčšine prípadov eutanázie býva. Mala však artritídu, ktorá jej spôsobovala veľké bolesti.

K smrti jej dopomohol doktor Michael Irwin, bývalý praktický lekár, ktorý tak urobil už najmenej osemkrát predtým. Irwina kvôli tomu vymazali z registra lekárov. Vo Švajčiarsku momentálne existujú dve zariadenia, ktoré umožňujú cudzincom spáchať asistovanú samovraždu, Maitlandová však neuviedla meno tej, kde sa rozhodla zomrieť.

Matka troch detí pred smrťou zanechala odkaz, ktorý znel takto: "V čase, keď čítate tento list, ja už s pomocou dobrých Švajčiarov nie som medzi živými. Posledné roky som pociťovala viac bolesti ako radosti a už sa teším na to, že tento boj sa čoskoro skončí."

Predtým, než sa Nan odobrala na kliniku, absolvovala s priateľmi trojhodinovú večeru v päťhviezdičkovom hoteli. Medzi jej hosťami bol aj Irwin, ktorého prezývajú "Doktor Smrť".

Prípad teraz vyšetruje polícia. Asistovaná samovražda je trestný čin, za ktorého spáchanie hrozí až štrnásťročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu