Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Bývalý primátor Tornale spáchal samovraždu!

Ladislav Dubovský
Ladislav Dubovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/TORNAĽA - Exprimátor Tornale Ladislav Dubovský si siahol na život. Pravdepodobne neuniesol obrovský tlak, ktorému čelil po svojom obvinení z porušovania povinnosti pri správe majetku a zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Samovraždu mal spáchať v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. Pre Rimava.sk to potvrdila súčasná primátorka Anna Szögedi, ktorá sa to približne o pol jedenástej dozvedela od jeho otca, ktorý pracuje na mestskom úrade. “Mňa ako osobu to zasiahlo veľmi kruto a môžem povedať že aj celý úrad,” uviedla Szögedi.

"Je podozrenie, že dnes v ranných hodinách spáchal (...) samovraždu obesením," povedal hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla. Ako uviedol, personál nemocnice mu poskytol prvú pomoc, no zachrániť sa ho už nepodarilo. Dubovského predtým v nemocnici hospitalizovali, kvôli tomu sa zrušili i dva februárové termíny v procese s ním. Prípad dnes začali vyšetrovať vyšetrovať ako usmrtenie. "Nariadená je súdnoznalecká pitva," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Polícia po Ladislavovi Dubovskom začala pátrať po tom, ako sa v utorok 13. júla nedostavil pred vyšetrovateľa a policajnej hliadke, ktorá ho mala predviesť, ušiel. Pred políciou sa mu podarilo ukrývať takmer dva mesiace. Počas tohto obdobia o sebe sporadicky dával vedieť. Dokonca zatelefonoval do vysielania maďarského rádia, kde ubezpečoval, že má čisté svedomie.

Napokon ho chytili v Gemerskej Hôrke, u kamaráta. Začiatkom septembra ho vzali do väzby, kde sa vzdal funkcie primátora.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu