Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nedokázali ho dobiť na smrť, spustili ho z Pezinskej Baby!

Gang kyselinárov na súde v r. 2008
Gang kyselinárov na súde v r. 2008

PEZINOK - Hrôzostrašné výčiny gangu kyselinárov dnes prejednával súd v Pezinku. Dvoch členov skupiny usvedčovala jedna z kľúčových svedkýň, vdova po Františkovi Mikerovi. Jeho telo tiež skončilo rozpustené v kyseline.

Rastislav Šitta (38) zo Žiliny a Peter Lomjanský (52) z Modry už za svoje zločiny sedia. Prvý z nich dostal za vraždu doživotie, druhý, ktorý pomáhal pri likvidácii obetí, 12 rokov.

Tentokrát im žaloba chce dokázať mimoriadne brutálny pokus o vraždu Miroslava Zemana z Oravy. Svoju obeť mali v júli 2000 vyzliecť, opiť, zbiť a škrtiť. Napriek tomu sa im Zemana nepodarilo zabiť. Preto ho údajne naložili do auta a na Pezinskej Babe ho spustili z útesu. Zeman prežil s vážnymi zraneniami a keď sa vyliečil, zo strachu ušiel do Ameriky.

Vdova zavraždeného Mikeru dnes kyselinárov nešetrila. Manžel jej mal o nevydarenom pokuse o vraždu povedať na dovolenke na Kanárskych ostrovoch, len niekoľko dní pred smrťou. "Viem, že to nebolo dokončené, lebo tam stále zvonil telefón. Nakoniec to auto malo byť spustené niekde do rokliny," povedala Mikerová. Za činom mal stáť jej manžel so Šittom a Lomjanským. Ani jeden z obžalovaných sa však necíti vinný.

Kauza kyselinárov sa prevalila v roku 2002 a otriasla slovenskou verejnosťou. Gang vraždil nepohodlné osoby a neskôr ich telá rozpúšťal v kyseline v skladoch bývalého družstva pri Modre. Kyselinári zarábali na DPH. Za roky 2000 až 2002 dostali od štátu vyplatených 122 miliónov v rámci vrátenia dane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu