Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lekár mu mal zabiť a znásilniť dcéru, pripútal ho k súdu!

Kalinka, otec (hore) a obvinený lekár
Kalinka, otec (hore) a obvinený lekár

PARÍŽ - V Paríži sa postavil pred súd Nemec, ktorého z jeho vlasti uniesol do Francúzska rozhorčený otec. Ten ho viní, že pred 29 rokmi zabil jeho pätnásťročnú dcéru, mal jej vstreknúť drogu a potom ju znásilniť.

Obaja protagonisti majú vyše 70 rokov. Nemecký lekár Dieter Krombach si vzal bývalú manželku Francúza Andrého Bamberského a žil s ňou a s jej dcérou z prvého manželstva v Nemecku. V júli 1982 našli Kalinku v posteli mŕtvu. Podľa Bamberského jej Krombach pichol injekciu, aby upadla do bezvedomia a mohol ju znásilniť.

Krombach to popiera. Francúzsky súd ho ale v roku 1995 odsúdil v neprítomnosti na 15 rokov väzenia pre "zámerné násilie vedúce k neúmyselnej smrti". Nemecko ho však nevydalo ani ho neobvinilo s odôvodnením, že dôkazy proti nemu sú nedostatočné.

V roku 1997 Krombacha v Nemecku odsúdili na dva roky väzenia podmienečne a na pozastavenie výkonu lekárskej praxe, pretože podľa vlastného priznania vo svojej kancelárii nadrogoval a znásilnil šestnásťročnú dievčinu.

V roku 2009 Krombacha v Nemecku unesli. Zbitý sa potom nad ránom objavil priviazaný k zábradliu v blízkosti budovy súdu vo východofrancúzskom meste Mulhouse. Bamberski priznal, že do toho bol zapletený. Povedal, že musel konať, pretože čas utekal a on chcel, aby Krombacha súdili vo Francúzsku.

Krombachov obhajca včera na súde vzniesol otázku, či je možné brať pomstu do vlastných rúk, a jeho kolega sa spýtal, ako je pri vzťahoch dôvery v Európskej únii možné, že Krombach je na jednej strane Rýna vinný a na druhej nie. Právnik Bamberského povedal, že okolnosti, za akých sa Krombach do Francúzska dostal, sú nepodstatné a že francúzska justícia ho teraz má v moci a musia ho súdiť.

Súd vypočuje okrem iného ako svedkyne Nemky, ktoré vyšetrovateľom povedali, že ich Krombach v 80. rokoch nadrogoval a zneužil. Obhajoba žiada suspendovanie procesu a chce, aby o jeho platnosti rozhodol Európsky súdny dvor. Proti otcovi bolo u inej inštancie vznesené predbežné obvinenie z únosu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu