Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Slovák sa ulakomil na motorový čln, hrozí mu päť rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Päťročný trest väzenia a zákaz pobytu na území Českej republiky hrozia občanovi (36) SR, ktorý v Novom Hrozenkove v okolí Vsetína odcudzil motorový čln s prívesným vozíkom.

Páchateľ v polovici minulého týžďna pripojil vozík s člnom k automobilu typu VW Passat a zamieril si to k česko-slovenskej štátnej hranici. Náhodne si ho všimol bývalý zamestnanec majiteľa plavidla, ktorého informácie sa potom dostali aj k vyšetrovateľom. Zlodejovo konanie skomplikovalo viacero faktov.

Jednak sa mu vozík s člnom počas cesty na Slovensko odpojil, čo si všimol až po chvíli a musel sa pre "korisť" vracať, jednak jeho postup registrovalo viacero občanov, ktorí potom pomohli polícii pri mapovaní jeho pohybu.

Muža napokon zadržali slovenskí kolegovia českých ochrancov poriadku v Bytči, kde vysvitlo, že v osobe páchateľa nejde o žiadneho "nováčika", pretože za krádeže bol už v minulosti opakovane trestaný. Informáciu priniesol webový portál www.idnes.cz s odvolaním sa na hovorkyňu polície vo Vsetíne Lenku Javorkovú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu