Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zlodej naložil Krista na fúrik a ufujazdil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – Nábožný zlodej padol v stredu do rúk policajtom v Nitrianskom kraji. Muž (58) z Hokoviec sa deň predtým vlámal do rodinného domu staršej ženy (66) a začal netradičné "jarné upratovanie".

Ako informovala policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, ukradol nefunkčnú práčku a obraz s motívom Ježiša Krista. Lup vyniesol za ohradu, vyložil ho a vrátila sa po ďalší. „Dlhým klincom si otvoril zamknuté dvere do komory, odkiaľ vyniesol dve ponorné čerpadlá a motorovú kosačku. Nakradnutý tovar si postupne odniesol domov,“ uviedla.

Už na druhý deň bolo jasné, o koho ide. Zlodej mal premyslený plán, ako sa nakradnutých vecí zbaví. Podľa Bruchterovej chcel „kosačku a čerpadlá speňažiť v záložni, nefunkčnú pračku a fúrik v zberných surovinách."

Nevie sa presne, čo mal v úmysle spraviť so svätym obrazom. Polícia nevylučuje, že ho chcel zavesiť vo svojej izbe a modliť sa o odpustenie. Podmienkou na odpustenie hriechov je lútosť. Tú muž prejavil už pri výsluchu, kde tvrdil, že ku krádeži ho dohnala zlá finančná situácia. Za vlámanie a porušovania domovej slobody mu hrozí dvojročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu