Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Po zápase statočnému dievčaťu (12) odrezali nohu!

Alyssia pri svojom poslednom zápase
Alyssia pri svojom poslednom zápase

LONDÝN/BRATISLAVA - Ako každé mladé dievča aj Američanka Alyssia Crooková snívala o behaní po vonku s priateľmi a hraní basketbalu so svojím školským tímom. Teraz po splnení svojho priania, odvážne dievča súhlasilo, aby jej chirurgovia amputovali nohu.

Pri poslednom zápase ju natáčal jej starý otec. "Jedného dňa chcem svojím deťom ukázať, že som hrala basketbal s oboma nohami," uviedla na margo videa.

Alyssia sa narodila s problémami ovplyvňujúcimi nervy, tepy, žily a chrupavky v oboch nohách. Keď ju jej rodičia Karen a Chad zobrali z ukrajinského detského domova ako 5-ročnú, stúpala iba na špičky nôh. Každé tri mesiace podstupovala bolestivé operácie na narovnanie končatín, po ktorých nasledovali cesty domov s ďalšou sadrou.

Minulý mesiac špecialisti rodine predostreli konečné možnosti, buď nohy skrátiť alebo amputovať viac postihnutú. Alyssia sa údajne pre operáciu rozhodla na základe videnia, ktoré mala od Boha. "Bojovala si dlho a tvrdo. Je na čase nechať to tak," mal jej povedať. 

Dievča hralo poslednú hru pred dvomi týždňami a aj vďaka nej jej tím na škole v Michigane zvíťazil. Po zápase údajne nezostalo jedno oko suché.

"Chcela som byť súčasťou niečoho. A keď vyrastiem, chcem sa hrať s mojimi deťmi, nie byť len divák," hovorí Alyssia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu