Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Splašený kôň takmer zabil dievčatko, nebyť starčeka!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ARCADIA - Deväťdesiatročný strážnik paddocku na kalifornskom závodisku Santa Anita John Shear neváhal v sobotu skočiť do cesty koňovi, čím pravdepodobne zachránil život malého troj až štvorročného dieťaťa. Informáciu priniesol portál bloodhorse.com.

Celý incident sa stal pred pretekmi v Santa Anita Parku, keď sa 3-ročný valach s menom Sea and Sage vytrhol, zhodil džokeja a rozbehol sa k východu. Zúrivé zviera narazilo do odvážneho Sheara a mierne ho zranilo. Hneď po celej udalosti ho previezli do nemocnice v Pasadene, bližšie informácie o jeho zdravotnom stave nie sú známe. Starec bol však údajne pri vedomý a schopný komunikovať.

Malé dievča podľa informácií vyšlo z celého incidentu bez zranenia. Tréner koňa Gary Mandella označil čiperného starca hrdinom. Podľa neho sa celá záležitosť udiala tak rýchlo, že Shearova rýchla reakcia bola naoza obdivuhodná. Samotný kôň je údajne tiež v poriadku.

Rodený Angličan John Shear sa chcel stať džokejom, jeho plány však zmarila druhá svetová vojna, počas ktorej mu šrapnel poranil rameno. Po vojne pracoval Shear ako cvičný jazdec. Do Kalifornie sa presťahoval v roku 1955.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu