Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Japonci si robia zásoby, vykupujú celé obchody!

Japonci nakupujú vo veľkom
Japonci nakupujú vo veľkom

NEW YORK - Ničivé zemetrasenie s magnitúdou 8,9 Richterovej stupnice, ktoré zasiahlo Japonsko v piatok ráno, si doteraz vyžiadalo stovky obetí. Niekoľkometrová cunami zmietla z pobrežia domy, autá i úrodu.

Japonskí obyvatelia si z tohto dôvodu už začali robiť zásoby. V obchodoch nakupujú najmä vodu potraviny, pretože sa boja, že ich bude nedostatok.

Dnešné zemetrasenie je najsilnejším, ktoré postihlo krajinu vychádzajúceho slnka za posledných 140 rokov a piatym najsilnejším na svete od začiatku meraní. Spôsobilo dokonca požiar v jadrovej elektrárni v severovýchodnej provincii Mijagi. Zatiaľ sa však neobjavili žiadne informácie o prípadnom rádioaktívnom úniku.

V Tichom oceáne sa v piatok plavila loď so stovku pasažierov na palube. Jej osud je neznámy, úrady však predpokladajú, že sa utopili. Zemetrasenie rozhýbalo i niektoré tokijské budovy, ktoré sú projektované špeciálne proti takýmto prírodným katastrofám. S ohrozených miest už evakuovali desaťtisíce ľudí a varovanie pred cunami vydali pre takmer celú oblasť Tichého oceánu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu