Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kaddáfí jr. vyhlasuje: Líbya nie je Mickey Mouse!

Kaddáfího syn
Kaddáfího syn

TRIPOLIS - S mimoriadne rozhodným odkazom Západu vystúpil jeden zo synov líbyjského vodcu. Vláda pripravuje rozsiahlu vojenskú akciu, cieľom ktorej je rozdrviť povstanie.

Nikdy sa nevzdáme, aj keď západné mocnosti zasiahnu do konfliktu, vyhlásil to vo štvrtok večer najprominentnejší Kaddáfího syn. "Je čas na oslobodenie. Je čas na akciu. Teraz sa presúvame," vyhlásil Saif al-Islam (41) v rozhovore pre agentúru Reuters.Na otázku, či by vláda zintenzívnila svoju vojenskú kampaň odpovedal: "Teraz je ten čas. Je čas na akciu ... Dali sme im dva týždne (na rokovania)."

Absolvent londýnskych škôl hovoril neobvykle tvrdým tónom a vyjadril presvedčenie o víťazstve. "Nikdy sa nevzdáme. Toto je naša krajina. Bojujeme tu v Líbyi," vyhlásil Saif al-Islam, označovaný aj za prívetivú tvár Líbye, naklonenú Západu. "Francúzi, Európania by mali hovoriť s líbyjským ľuďom ... Ak chcete podporiť povstalcov, urobte to. Ale hovorím vám: prehráte. My zvíťazíme," vyhlásil presvedčivo. "Nebojíme sa amerického loďstva, NATO, Francúzska, Európy. Toto je naša krajina. Sme tu. Zomrieme tu. ""Líbya nie je hračka. Nie sme Mickey Mouse," dodal.

K rozhovoru došlo v jeho sídle v Tripolise, navrhnutom v tvare luxusného stanu. Povstalcov pritom označil za teroristov a ozbrojených gangstrov. Tisícky Líbyjčanov sa podľa neho dobrovoľne prihlásili, aby proti nim bojovali."Teraz už je pre nich príliš neskoro. Sme jednotní a sme silní a v Líbyi čoskoro nastane sloboda a mier," vyhlásil, zatiaľ čo jeho priaznivci v pozadí vyvolávali oslavné heslá.Na otázku k nálade jeho otca však odpovedal stručne: "Každý je nahnevaný“.


 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu