Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prišiel čas na rozsiahly vojnový útok, vyhlásil Kaddáfiho syn

Sajf Islám Kaddáfí
Sajf Islám Kaddáfí

TRIPOLIS - Syn líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, Sajf Islám, dnes v rozhovore agentúre Reuters povedal, že vypršal čas pre vyjednávanie a nastala chvíľa pre rozsiahly útok proti povstalcom.

Potvrdil tiež predchádzajúce správy štátnej televízie o tom, že trojica holandských vojakov, ktorú zajali Kaddáfího vojaci, bude odovzdaná zástupcom Malty a Grécka.

"Prišiel čas oslobodenia. Prišiel čas akcie. Vyrážame," vyhlásil Sajf Islám v anglicky vedenom rozhovore. Na otázku, či sa vláda chystá rozšíriť vojenskú kampaň, povedal: "Čas vypršal. ... Dali sme im dva týždne (na vyjednávanie)." Teraz vraj prišiel čas pre rozsiahly vojenský útok proti povstalcom.

"Nikdy sa nevzdáme. Nikdy nebudeme kapitulovať. Toto je naša krajina. ... Líbyjský ľud, my, nikdy neprivítame NATO, nikdy tu neprivítame Američanov. Líbya nie je hračka," vyhlásil ďalej syn líbyjského vodcu, ktorý tiež povedal, že Líbya je odhodlaná zaviesť demokraciu a slobodu.

Trojicu zadržiavaných vojakov z Holandska vraj Líbya odovzdá zástupcom európskych krajín ešte dnes. "Povedali sme im, aby sa nevracali bez nášho súhlasu. Zadržali sme prvých vojakov NATO, posielame ich späť domov. Ale ich helikoptéru si necháme," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu